CM2

ENS ESTIMEM, L'AUTOESTIMA

El nivell d'autoestima d'un ésser humà té una enorme influència en la seva qualitat de vida. L'autoestima es basa en un conjunt de consideracions, positives o negatives, referides a un mateix. És l'opinió que cada persona té de si mateixa i es veu reflectida en les seves  capacitats, personalitat, valors... És el nostre mirall real, que ens mostra com som, quines habilitats tenim i com ens desenvolupem a través de les nostres experiències, sensacions i expectatives. És, per tant, el valor que ens donem a nosaltres mateixos. 

Així doncs, els alumnes de 4t hem trobat convenient treballar la nostra autoestima a partir d'una dinàmica individual. L'activitat va consistir a treure qualitats pròpies a partir de les lletres del nostre nom. Al principi trobar les paraules adequades va costar, fàcilment trobàvem allò que no ens agradava de nosaltres mateixos, però vam veure que poques vegades ens dèiem i valoràvem les nostres qualitats. 

Amb una dinàmica tan simple van desenvolupar un procés divertit per treballar l'autoestima. Duent a terme aquesta activitat vam poder treballar una part molt important de l'educació emocional dels infants i, aquests, van prendre consciència de les seves capacitats i qualitats corporals, intel·lectuals i emocionals.

Des de la nostra tasca educativa considerem que l'autoestima és una part essencial pel desenvolupament integral de l'alumne. Forma part de la nostra obligació com a docents, referents i adults acompanyar als infants a desenvolupar una autoestima positiva, valorant els seus esforços i contribuir al fet que se sentin satisfets de cada un dels passos que donen per a créixer com a persona.

 

 

     
       
       
       

 

 També et pot interessar...

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES     MATRICULACIÓ IMATGE

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »