CS1

El bosc de ribera

El passat més d’octubre, vam portar a terme una sortida molt interessant per la nostra comarca. Concretament ens vam desplaçar cap a Quadres per conèixer aspectes relacionats amb el bosc de ribera i la veritat és que ens vam adonar que sovint som molt poc coneixedors del que ens envolta.

 

En Ventura i en “Nino”, els dos guardes forestals encarregats de dinamitzar la sortida, ens van fer passar un matí d’allò més agradable i profitós. La veritat és que gràcies a la seva ajuda, a partir d’activitats didàctiques i alhora lúdiques, vam conèixer molts aspectes relacionats amb el riu Segre però sobretot amb el bosc de ribera.

 

Gràcies a les seves explicacions i activitats que ens anaven proposant al llarg del matí vam aprendre a diferenciar la vegetació del bosc de ribera així com a saber-hi trobar la fauna habitual. Ens van explicar que els boscos de ribera són una comunitat d’arbres i arbusts que segueixen el cursos dels rius i torrents, cercant les faixes humides que es generen a les seves voreres. La presència permanent d’aigua en el sòl possibilita l’existència de boscos de fulla caduca dins del marc de la vegetació mediterrània. Vam conèixer la verneda com a bosc de ribera més estès així com altres tipus d’arbres típics com el salze o l’àlber. Pel que fa a la fauna vam aprendre a diferenciar diferents tipus d’aus com el blauet, el bernat pescaire i la merla d’aigua. La llúdriga va ser un dels animals que també vam conèixer i que ens va donar la bona informació de saber que si trobàvem aquest animal era senyal que l’aigua del riu estava en bones condicions.

També, gràcies a estratègies que ens van ensenyar, vam aprendre a saber quina era l’edat d’un arbre i quina era, aproximadament, la seva alçada.

 

La veritat és que gràcies a aquesta sortida ens vam adonar que moltes vegades apreciem i valorem allò que tenim lluny de les nostres llars i que ens costa valorar tot allò que tenim prop de casa.

   
   També et pot interessar...

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades    

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau de...

llegir més »