ESO 3

GAUDÍ A 3r D'ESO


El passat 21 de novembre vam realitzar una sortida cultural a Barcelona relacionada amb el Sr Antoni Gaudí i Cornet, un arquitecte modernista català que ha estat reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de la seva disciplina.

 

Pel matí vam anar al park Güell. El Park Güell va néixer el 1900 d'un somni compartit entre l'empresari Eusebi Güell i Antoni Gaudí. La intenció inicial era construir a Barcelona un barri residencial inspirat en el model britànic de la "ciutat jardí". Va ser precisament per aquest motiu que l'industrial el va nomenar Park Güell, en anglès. El projecte preveia vendre 60 parcel·les a les famílies burgeses de Barcelona, i encara que el propòsit inicial no es va dur a terme, Gaudí va deixar per a la posteritat una autèntica meravella. Vam tenir una guia que ens va explicar molts detalls: el sistema sostenible d'emmagatzematge de l'aigua de pluja a la plaça principal, el camí del rosari, l'estatua de la bugadera, l'ubicació del mercat…i tot passejant vam trobar el detall de trencadís que vam dibuixar en una làmina a EVP. 

Tot seguit vam anar molt aprop a l'espai Gaudí 4D experience. És una forma de conèixer a Gaudí i la seva obra gràcies a una innovadora tecnologia audiovisual i interactiva. 

Per la tarda vam desplaçar-nos al centre de la ciutat de Barcelona per visitar diversos espais de la Pedrera. Vam observar la façana des del carrer, els patis interiors, el terrat, les golfes i un pis d'època de l'edifici. 

És un dels edificis característics del modernisme i una de les obres més conegudes d'aquest arquitecte. La Casa Milà o popularment La Pedrera va ser un encàrrec que l'industrial Pere Milà i Camps i la seva esposa, Roser Segimon i Artells, van fer a Antoni Gaudí l'any 1906. Es tracta d'un edifici pensat com a residència familiar, però també amb pisos de lloguer. 

Després d'haver escoltat les explicacions de la guia vam poder confirmar que Gaudí  tenia un gran interès per la natura i la geometria. 

Cal destacar les xemeneies i badalots que vam veure al terrat i les fabuloses vistes de la ciutat. Va ser molt interessant. 

    

 

 

 També et pot interessar...

Vedruna Puigcerdà a casa

Des d'aquest lloc podreu veure tot el que els alumnes estan treballant en les diferents etapes educatives: Llar d'infants, Infantil, Primària i ESO...

llegir més »

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades POLÍTICA DE COOKIES AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT MATRICULACIÓ IMATGE    ...

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »