P5

 

Hola!!

Som els nens i nenes de P5, els més grans d'Educació Infantil. 

Només començar el curs vam triar el nom de la classe. Enguany ens diem "Els astronautes”.

 

A la classe de P5 seguim portant a terme l'experiència de treballar mitjançant l'ús de les Noves tecnologies i la Robòtica al centre.
Aquest projecte té com a objectiu primordial continuar treballant les noves tecnologies en el procés d'aprenentatge i anar-ne introduint de noves, ja que són eines que complementen el treball escolar.
Aquest projecte es basa en una experiència global interrelacionada en totes les àrees tot basant-se en una metodologia activa, cooperativa i participativa.
Totes les activitats d'aquest projecte fan que els alumnes treballin i aprenguin de forma conjunta, en equip, establint relacions socials positives entre ells i que cada alumne/a se senti responsable del treball a fer.
D'ençà d'uns anys disposem a totes les aules de pissarres digitals i per tant integrem els suports tecnològics a la dinàmica de treball de la nostra classe.

 

Per tal de donar continuïtat a aquest projecte fa tres cursos, vam començar a introduir l'ús de les "tauletes”, recurs que ens ajuda a treballar els continguts de les diferents unitats didàctiques. Són una eina per aprendre a reforçar habilitats; afavoreixen l'autonomia i desenvolupen la psicomotricitat fina.
Les aplicacions utilitzades estan encaminades a desenvolupar un coneixement i es treballen aspectes del currículum: atenció i concentració oculo-manual, geometria i raonament matemàtic, grafisme ... i, en especial, la lectoescriptura.

 

L'any següent vam introduir l'ús de les "bee boots”, robot educatiu en forma d'abella, queajuda als infants a desenvolupar un bon coneixement de l'espai. Es realitzen activitats en què l'objectiu és aconseguir fer un circuit i pensar les instruccions per arribar a un lloc determinat amb el robot. Aquestes es van programant en funció de les necessitats i interessos dels alumnes i es van modificant sessió a sessió en funció dels progressos i descobriments que fan. És un material molt motivador que desperta la curiositat dels nens i nenes.

I aquest curs hem iniciat per primer cop al centre les activitats amb el "Ninus”. Ninus és un sistema de projecció interactiva on els infants entren dins la projecció i mitjançant els seus moviments i gestos interactuen amb continguts pedagògics. Aquesta dinàmica permet un aprenentatge actiu, significatiu i en grup. També es poden crear activitats pròpies amb imatges, sons i textos.També et pot interessar...

ILP

A l'escola Vedruna de Puigcerdà hem començat la recollida de signatures per aconseguir dur a debat parlamentari la ILP. Si tu també vols acoseguir ...

llegir més »

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades POLÍTICA DE COOKIES AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT MATRICULACIÓ IMATGE    ...

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau de...

llegir més »