Atenció al públic:

08:00 - 13:30/14:30 - 18:30

Carmelites, 4

17520 Puigcerdà

972 880 384

vedrunapuigcerda@vedruna.cat

CM1

Benvinguts a la classe de 3r

Benvinguda tardor!

Quan arriba la tardor, les fulles cauen dels arbres, els dies es fan més curts, arriba el fred i els boscos s’omplen de bolets i… castanyes! Aquest és el fruit típic d’aquesta època i, tot i que es poden menjar durant tota la temporada, hi ha un dia que no poden faltar a l’escola: el dia de la castanyada.

Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants.

Es veu que molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari.

Les castanyes es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa.

Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori.

Amb la tardor arribava el fred i la gastronomia s’adaptava a les necessitats. Les castanyeres sortien als carrers de tots els pobles, viles i ciutats; a les seves parades començaven a torrar les castanyes, sempre acompanyades pels moniatos, el segon ingredient principal d’aquesta celebració.

A la nostra escola podem veure la castanyera a l’entrada principal amb el seu cistell ple de castanyes , els alumnes de cinquè realitzen la seva representació dels “castanyers”, cantem tots junts la cançó de la castanyada, elaborem paperines i acabem menjant castanyes tots plegats al pati de l’escola.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website