Atenció al públic:

08:00 - 13:00/14:45 - 17:15

Carmelites, 4

17520 Puigcerdà

972 880 384

vedrunapuigcerda@vedruna.cat

Pastoral

EDUQUEM LA MIRADA

De petits a grans

La Proposta Educativa Vedruna indica que s’ha d’educar “la persona per tal de que sigui capaç d’un projecte de vida amb sentit i capaç d’afrontar els desafiaments del món contemporani”.

La proposta que fem en relació a l’objectiu educatiu (2021-2024) té com a fil conductor el CONCEPTE DE MIRADA. Una mirada dirigida a l’interior d’un mateix, una mirada dirigida als “altres”, per finalment tenir una mirada diferent dirigida al món.

… el primer curs AMB SENTIT (2021/2022)
… el segon curs DES DE LA FRATERNITAT (2022/2023)
… el tercer curs DIRIGIDA AL SERVEI (2023/2024)

Pastoral Vedruna Catalunya

Com ho farem?

Treballant aquests aspectes de manera cíclica: començarem per una mirada cap a l’interior de cadascú, seguida d’una mirada als altres i finalment una mirada dirigida a l’entorn i al món.

En cada etapa de la vida és important “saber-se mirar a un mateix”. Saber descobrir qui ets i què fas. Saber esbrinar el propi origen i la pròpia dignitat és una clau del nostre creixement.

El valor de la solidaritat, el de la riquesa de la diversitat o el de la confiança en l’altre són valors que ajuden a desplaçar el centre de gravetat de la vida fora del jo. A l’escola, ho treballarem des d’aquesta perspectiva.

La recerca d’interioritat i l’obertura a l’altre són dos passos previs imprescindibles per determinar com volem estar en el món i com ens posicionem davant del món.

Els nostres lemes

Els nostres lemes d’enguany per renovar-nos:

Llar: Eduquem la nostra mirada

EI i CI: Què miro, què veig, com em sento?

CM i CS: Què diuen els meus ulls?

ESO: Amb quins ulls mirem a qui ens envolta?

L’equip de Pastoral ha proposat als diferents cursos que portin a terme algunes dinàmiques relacionades amb “les mirades” per tal d’introduir l’objectiu d’enguany.

Un any més, des de l’escola Vedruna hem participat en la celebració del DENIP.

Aquest curs no hem pogut celebrar el Dia de la Pau de la mateixa manera que ho hem fet els darrers cursos, tot i això vam intentar adaptar-ho.

Enguany com que el dia de la pau queia en dissabte, ho vam celebrar el divendres 29 de gener a les respectives aules, portant a terme diferents activitats i fent una prèvia introducció de què és la Pau. Ens va servir per conèixer diferents personatges de renom mundial, com Gandhi o Dalai Lama, i a la vegada reflexionar que nosaltres també podem fer créixer llavors de Pau.

La Pau és com una llavor que es pot convertir en un gran arbre i donar magnífics fruits, però com tota llavor, és fràgil i es pot fer malbé fàcilment. La Pau, no és un valor que creix i es manté tot sol; cal que tingui un entorn fèrtil, que la cuidem amb esforç, constància i voluntat.

Com cada any, vam decorar els plafons del pati amb temàtica sobre “La Pau”.
Vam pensar i afegir un desig de Pau als tubs de Pastoral.
Cada grup-classe va visionar diferents contes, presentacions on s’explicava el significat del que és la pau.
Posteriorment, els vam comentar grupalment, cadascú al seu nivel, vam reflexionar i els vam relacionar amb els diferents valors.

Cada dia iniciem la jornada amb l’activitat del “Bon dia”. Són uns minuts just abans de començar la primera classe en els que els professors d’infantil, primària i ESO, juntament amb l’alumnat, destinen a fer una breu reflexió al voltant d’algun tema en general.

La manera de realitzar aquesta activitat es presenta en diversos formats; així doncs, pot ser:

  • Parlar d’un fet important que ha passat en les darreres hores o dies.
  • Visionar un petit vídeo per treballar algun valor en concret.
  • Escoltar, comentar o cantar una cançó.
  • Llegir i treballar alguna pregària tot celebrant o recordant algun fet o dia especial dins del calendari escolar o cristià.
  • Amb aquestes activitats intentem que es desenvolupi una interacció entre els alumnes i els professors al voltant d’un tema central on s’incentiva la participació i la diversitat d’idees per iniciar el dia.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website