Atenció al públic:

08:00 - 13:00/14:45 - 17:15

Carmelites, 4

17520 Puigcerdà

972 880 384

vedrunapuigcerda@vedruna.cat

La llar

Taula de llum

Estimulació visual

Què és la taula de llum? La taula de llum és una eina educativa i lúdica que ofereix infinites possibilitats.
Així doncs, permet crear un espai d’aprenentatge atractiu i acollidor que anima als infants a participar en activitats d’aprenentatge a través del joc sense que gairebé se n’adonin.
És una excel·lent font d’informació sensorial, on la via visual cobra el protagonisme. Els nens i nenes es senten atrets naturalment cap a la llum de la taula i es calmen amb l’estimulació visual mentre exploren diversos objectes.

La perspectiva Reggio Emilia és una pedagogia innovadora i inspiradora per a l’educació de la primera infància que valora al nen/a com fort, capaç i flexible.
Cada infant porta amb si un gran potencial i una curiositat innata que el porta a desenvolupar un profund interès per descobrir el món i el seu lloc en ell. Per això consideren que els nens són capaços de construir el seu propi aprenentatge si tenen les eines i l’ambient adequat.

Tal com hem dit anteriorment, la taula de llum ofereix infinites possibilitats per jugar i aprendre amb gairebé qualsevol material. Molts materials els podem trobar fàcilment, com: pasta, farina, gelatina, paper de cel·lofana… També podem aprofitar elements que la natura ens proporcioni (fulles, pinyes, pedres, sorra, etc). No obstant, també existeixen materials més específics com són els cubs translúcids o els blocs entre d’altres.

A part de l’experimentació, creativitat i descobriment, la taula de llum permet realitzar diferents activitats on treballem les matemàtiques, la lectoescriptura, activitats per desenvolupar activitats sensorials, música i, sobretot, per fomentar la capacitat d’observació i atenció.
És per això, què és una activitat molt beneficiosa per treballar amb infants que tenen dificultats d’atenció, ja que la llum projectada a través de la taula, ajuda a l’infant a focalitzar i centrar-se en allò que es vulgui treballar.
En definitiva, les taules de llum ajuden a crear un ambient de calma, pau i serenor a les aules. Ajuda a rebaixar el ritme i el neguit i fa que la concentració i l’atenció siguin protagonistes, fent que l’estimulació visual flueixi de manera natural, com a un joc, a l’igual que els diversos aprenentatges que vagin sorgint.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website